Un trup sanatos poate fi mentinut cu un consum moderat de bere. Ingredientele acesteia - apa, malt din orzoaica, hamei si drojdie – au o multime de insusiri legate de sanatate si de starea de bine a organismului.
Continutul de minerale – Potasiu, Magneziu, Fosfor, Calciu, Sodiu, Seleniu, Fier, Zinc – acopera o buna parte din necesarul zilnic. Este binecunoscut ca potasiul are o actiune benefica in profilaxia infarctului si, de asemenea, un efect diuretic, in timp ce magneziul ajuta la scaderea colesterolului din sange si este favorabil activitatii cardiace.
De asemenea, berea este o sursa exceptionala de vitamine, in special cele de tip B. Widdoson McCance publica in cartea sa „Compozitia alimentelor” ca la un litru de bere gasim 1,7 mg de B12, 0,6 mg de B2 si B6, 5 mg biotina, pana la 120 mg de B9 si acid pantotenic 1 mg. Berea mai contine acid folic, inozitol si calina.
Daca luam in calcul si fibrele solubile provenite din peretii celulari ai maltului, precum si substantele antioxidante derivate din hamei si malt, putem concluziona ca berea este o bautura cu implicatii notabile in buna functionare a organismului.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară