ghid pentru o viaţă împlinită

Prajitura cu foi lica

O reteta delicioasa de prajitura cu foi lica

Ingrediente:

  • foi de napolitanie

Crema pt. foi:

  • 250gr unt
  • 5 galbenusuri Prajitura cu foi lica. Reteta prajitura cu foi lica
  • 450 g zahar, 4 lg faina
  • 100g biscuiti
  • 250g nuca macinata
  • zahar vanilat, 1/2 st de rom
  • 100 g stafide, cocos

Mod de preparare:

Se pune pe foc 250gr de zahar si se topeste pana se face un caramel limpede.
In acelasi timp , se topeste untul, apoi se adauga galbenusurile si zaharul, vanilia, si se fierb, pana devine o budinca. Cand crema s-a ingrosat, se adauga nuca macinata, biscuitii sfaramati, stafidele, z. vanilat, si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc, se adauga caramelul , si nuca de cocos si se amesteca rapid. Apoi se pune si un picut de es rom, daca va place. Se aseaza pe un blat de lenm foaie ,crema, foaie, etc. Se da la rece , pana a doua zi. Se taie in straifuri , se pune glazura sau se lasa ,asa.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura cu foi lica.


Discutii despre Prajitura cu foi lica

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.