Timp de preparare: 35 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru blat:
- un cub de margarina (50 gr)
- 200-300 gr biscuiti
- 1 kg mere
- scortisoara
Crema:
- 1 ou
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 1/2 l de lapte
- 1/4 pachet de margarina
- zahar vanilat
Pentru ornat:
- frisca
- ciocolata
Mod de preparare:
Peste biscuiti, se asaza un strat, de un deget grosime, de mere rase si calite pana au scazut bine de tot (nu mai au zeama) cu putina scortisoara si se niveleaza uniform. Peste mere se pune crema de vanilie facuta din: ou, zahar, faina, lapte. Toate ingredientele se pun la fiert si se amesteca pt a nu se lipi in mod continuu. Cand e calduta se incorporeaza margarina si vanilia.
Se niveleaza si se adauga un strat de biscuiti iar cand e rece prajitura se pune deasupra un strat de frisca. Peste frisca se rade( pe razatoarea mare) ciocolata. Se da la rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Mihaela Cristina Andreescu (roandre)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie