Este o prajitura deliciu foarte usor de preparat.

Timp de preparare: 1 ora - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu ciocolata si caramel:

Chocolate caramel slice - 16 bucati

Ingrediente pentru baza:

  • 125 g. faina cernuta
  • 100 g. zahar de trestie (brun)
  • 1/2 ceasca de ceai de fulgi cocos
  • 125 gr. unt moale

Ingrediente pentru caramel:

  • lapte condensat 400 gr.
  • 2 linguri de golden syrup sau miere - eu am pus miere
  • 60 gr. unt

Ingrediente pentru ciocolata:

  • 125 gr. ciocolata fondanta - eu am pus ciocolata cu 70% cacao.
  • 60 gr. unt.

Mod de preparare prajitura cu ciocolata si caramel:

Se aprinde cuptorul la 180 gade. Acoperiti o tava de dimensiuni 28 x 18 cm. cu hartie de copt.
Baza: Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru baza, puneti pasta obtinuta in tava, acoperiti bine fundul tavii si introduceti in cuptor. Tineti tava in cuptor cca. 15/20 minute sau pana compozitia devine aurie. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Caramel: Intr-o craticioara, la foc mic, preparati pt. cca. 8 minute sau pana devine auriu, laptele condensat, untul si golden syrup sau mierea, mestecand continuu. Varsati caramelul obtinut deasupra bazei si repuneti in cuptor pt. alte cca. 12 minute, depinde de cuptor, (nu trebuie sa fie prea copt. sunt suficiente 7,8 minute) pana se leaga, se intareste putin.
Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca complet, puneti in frigider pt. cca 3,4 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi pentru ca era prea tarziu seara si nu mai aveam chef sa continui dar va spun ca dupa o ora era deja intarit.

Ciocolata: In fine, intr-o craticioara, la foc mic, topim 125 gr.ciocolata rupta in bucati mici + 60 gr.unt mestacand bine, pana se topeste ciocolata si se amesteca bine cu untul. Varsati compozitia deasupra caramelului, nivelati bine si dati la frigider pentru 1, 2 ore.
Este o prajitura buna care devine si mai buna a doua zi. Se poate pastra la frigider mai multe zile.
Pofta buna !

O reteta recomandata de blogulcudelicii.blogspot.ro/search/label/Prajituri


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri