O prajitura extraordinara care isi merita numele.

Timp de preparare: 30+60 asteptare - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru prajitura Regina Primaverii:

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri rase faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • doua linguri de crema tartinabila de ciocolata

Crema:

  • 250 g branzica proaspata de vaci(crema)
  • 200 g frisca proaspata din smantana
  • 125 g zahar pudra
  • 250 g capsuni coapte
  • 100 g ciocolata rasa(eu am folosit ciocolata de menaj cu lapte)
  • un plic de gelatina
  • 2 pliculete zahar vanilat

Ornare:

  • 10 capsuni
  • 250 g frisca proaspata

Mod de preparare:

1.Se bat albusurile de ou cu un praf de sare apoi se adauga zaharul turnat ploaie, galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul, esenta si faina, amestecand usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
Se unge o tava cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt,se toarna aluatul, deasupra cu ajutorul unui pos trasam linii din crema de ciocolata care mai apoi le intindem pe toata suprafata cu ajutorul unei furculite sau a unei scobitori si se coace cca 20 min. la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

2. Intre timp pregatim crema amestecand frisca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, crema de branza de vaci si gelatina turnata in fir subtire dupa ce a fost topita la bain-marie( o dizolvam dupa instructiunile de pe plic),se amesteca usor apoi incorporam amestecand usor si capsunile taiate marunt si ciocolata razuita.

3.Blatul copt se despride de pe hartie, apoi se taie in doua jumatati egale. Prima jumatate se aseaza intr-o forma de dimensiunea ei si putin mai inalta (eu am folosit o forma reglabila dreptunghiulara), se unge cu crema de capsuni apoi se aseaza deasupra cea de-a doua foaie, se preseaza usor pe toata suprafata si se da la frigider cel putin 2 ore sa se inchege, apoi se taie in patrate potrivite care se decoreaza cu frisca si jumatati de capsuni

Pofta buna!




O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri