Chiftele delicioase din naut sau falafel - o reteta delicioasa, potrivita si pentru o zi de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele de naut:

  • 250 g naut conserva
  • 2 felii de paine decojite
  • 1 lingura faina
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru macinate
  • un varf de lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita piper
  • sare
  • praf de chili dupa gust
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura seminte de susan
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare chiftele de naut:

Nautul se scurge de lichid si se paseaza in blender. Se adauga painea maruntita, faina, usturoiul zdrobit, patrunjelul si ceapa verde tocate marunt, susanul, uleiul si condimentele. Se paseaza in continuare pana se obtine o pasta uniforma. Se lasa o ora la frigider, dupa care se modelelaza cu mainile umede, mici crochete, care se trec prin susan (optional), apoi se prajesc in ulei bine incins, pana se rumenesc la suprafata.
Se scot pe servete din hartie.
Se servesc calde sau reci, alaturi de salata preferata.

chiftele de naut, falafel

O reteta propusa de truedelights.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftele de naut – Falafel.