Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele de naut:
- 250 g naut conserva
- 2 felii de paine decojite
- 1 lingura faina
- 2 fire ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 1-2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita boabe de coriandru macinate
- un varf de lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita piper
- sare
- praf de chili dupa gust
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura seminte de susan
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare chiftele de naut:
Nautul se scurge de lichid si se paseaza in blender. Se adauga painea maruntita, faina, usturoiul zdrobit, patrunjelul si ceapa verde tocate marunt, susanul, uleiul si condimentele. Se paseaza in continuare pana se obtine o pasta uniforma. Se lasa o ora la frigider, dupa care se modelelaza cu mainile umede, mici crochete, care se trec prin susan (optional), apoi se prajesc in ulei bine incins, pana se rumenesc la suprafata.
Se scot pe servete din hartie.
Se servesc calde sau reci, alaturi de salata preferata.
O reteta propusa de truedelights.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă