Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele de naut:
- 250 g naut conserva
- 2 felii de paine decojite
- 1 lingura faina
- 2 fire ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 1-2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita boabe de coriandru macinate
- un varf de lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita piper
- sare
- praf de chili dupa gust
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura seminte de susan
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare chiftele de naut:
Nautul se scurge de lichid si se paseaza in blender. Se adauga painea maruntita, faina, usturoiul zdrobit, patrunjelul si ceapa verde tocate marunt, susanul, uleiul si condimentele. Se paseaza in continuare pana se obtine o pasta uniforma. Se lasa o ora la frigider, dupa care se modelelaza cu mainile umede, mici crochete, care se trec prin susan (optional), apoi se prajesc in ulei bine incins, pana se rumenesc la suprafata.
Se scot pe servete din hartie.
Se servesc calde sau reci, alaturi de salata preferata.
O reteta propusa de truedelights.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie