Cartofi taranesti (reteta de post)

O reteta de cartofi taranesti usor de preparat si excelenta pentru garnitura sau pentru a se manca in perioada Postului Pastelui.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 2 linguri de ulei
  • o jumatate de telina
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • frunze de telina
  • o lingurita de vegeta
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se taie foarte mic, morcovii se curata si se taie in bucati mai mari.
Telina se da prin razatoare si impreuna cu ceapa si morcovii se pun la calit in ulei si apa. Dupa ce se calesc pe pune apa, cartofii si se lasa sa fiarba timp de 15-20 de minute.Cand aproape au fiert se pune si pasta de tomate si se mai lasa 2-3 clocote.

Cand se servesc se pune pe deasupra verdeata tocata marunt.

Pofta buna!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cartofi taranesti (reteta de post).


cartofii?? (2 comentarii, 778 vizualizari)
si cartofii?
cand se adauga?
va urma.. (1 comentariu, 738 vizualizari)