2 Octombrie 2011 publicat în Retete culinare 20 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Pandispan vaniliat, o prajitura aromata si aspectuoasa!

Iata o reteta de pandispan vanilat foarte simpla si delicioasa!

Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pandispan vanilat:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat

Pentru crema de vanilie:

  • 5 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 250 gr. zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 litru lapte
  • unt cat o nuca
  • cacao

Mod de preparare pansipan vanilat:

Se bat albusurile spuma adaugand treptat zaharul si zaharul vanilat. Adaugam faina in ploaie si galbenusurile de oua. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru apriximativ 30 -35 minute. Intre timp pregatim crema de vanilie astfel: se pune 1/2 litru lapte la fiert, la foc mic. Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina adaugate treptat si se adauga si cealalta jumatate de litru de lapte. Se toarna totul peste laptele care este la fiert si se amesteca continuu cu un tel.
Dupa ce se ia de pe foc, se lasa la racit. Se bat spuma albusurile de ou si se adauga in crema rece impreuna cu untul si se amesteca bine. Cand blatul este gata si s-a racit, se taie in doua sau trei foi si intre blaturi se intinde crema de vanilie. Peste ultimul strat de crema se presara cacao si/sau ciocolata rasa.



O reteta propusa de: dariamaria Mihaela Dumitrana (mykyduta)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri