Iata o reteta de pandispan vanilat foarte simpla si delicioasa!
Timp de preparare: 90 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pandispan vanilat:
Pentru blat:
- 6 oua
- 1 cana cu faina
- 1 cana cu zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
Pentru crema de vanilie:
- 5 oua
- 5 linguri cu faina
- 250 gr. zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 litru lapte
- unt cat o nuca
- cacao
Mod de preparare pansipan vanilat:
Se bat albusurile spuma adaugand treptat zaharul si zaharul vanilat. Adaugam faina in ploaie si galbenusurile de oua. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru apriximativ 30 -35 minute. Intre timp pregatim crema de vanilie astfel: se pune 1/2 litru lapte la fiert, la foc mic. Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina adaugate treptat si se adauga si cealalta jumatate de litru de lapte. Se toarna totul peste laptele care este la fiert si se amesteca continuu cu un tel.
Dupa ce se ia de pe foc, se lasa la racit. Se bat spuma albusurile de ou si se adauga in crema rece impreuna cu untul si se amesteca bine. Cand blatul este gata si s-a racit, se taie in doua sau trei foi si intre blaturi se intinde crema de vanilie. Peste ultimul strat de crema se presara cacao si/sau ciocolata rasa.
O reteta propusa de: dariamaria Mihaela Dumitrana (mykyduta)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor