Iata o reteta de pandispan vanilat foarte simpla si delicioasa!
Timp de preparare: 90 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pandispan vanilat:
Pentru blat:
- 6 oua
- 1 cana cu faina
- 1 cana cu zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
Pentru crema de vanilie:
- 5 oua
- 5 linguri cu faina
- 250 gr. zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 litru lapte
- unt cat o nuca
- cacao
Mod de preparare pansipan vanilat:
Se bat albusurile spuma adaugand treptat zaharul si zaharul vanilat. Adaugam faina in ploaie si galbenusurile de oua. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru apriximativ 30 -35 minute. Intre timp pregatim crema de vanilie astfel: se pune 1/2 litru lapte la fiert, la foc mic. Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina adaugate treptat si se adauga si cealalta jumatate de litru de lapte. Se toarna totul peste laptele care este la fiert si se amesteca continuu cu un tel.
Dupa ce se ia de pe foc, se lasa la racit. Se bat spuma albusurile de ou si se adauga in crema rece impreuna cu untul si se amesteca bine. Cand blatul este gata si s-a racit, se taie in doua sau trei foi si intre blaturi se intinde crema de vanilie. Peste ultimul strat de crema se presara cacao si/sau ciocolata rasa.
O reteta propusa de: dariamaria Mihaela Dumitrana (mykyduta)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.