O delicioasa inghetata cu alune de padure!

Iata un desert racoritor si crocant: inghetata cu alune de padure!

Dificultate: redusa

Citeste si:
De ce este bine să privim cerul nopții mai des: Lecții despre viață...
De ce este bine să privim...

Ingrediente necesare pentru inghetata cu alune de padure:

Inghetata:

  • 175 g alune de padure
  • 300 ml smantana
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar brun
  • 3 galbenusuri

Sos de ciocolata:

  • 150 g smantana
  • 1 lingurita de cafea instant
  • 100 g ciocolata rasa
  • 1 lingura lichior de alune

Mod de preparare inghetata cu alune de padure:

Alunele se prajesc intr-o tigaie, fara ulei, pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca, dupa care se toaca grosier, o parte din ele. Intr-o cratita, se incalzesc smantana, laptele si zaharul. Galbenusruli se bat cu un mixer. Se toarna putin sos de smantana fierbinte peste galbenusuri si se continua amestecarea. Se amesteca galbenusurile cu sosul de smantana si se lasa sa fiarba timp de 8-10 minute, pana ce compozitia se ingroasa. Se asaza un bol, desupra unuia plin cu gheata. Crema de oua se toarna in bolul gol, se adauga restul de alune si se lasa sa se raceasca. Toata compozitia se mixeaza cu blenderul pana se omogenizeaza, dupa care se da la congelor. Sosul de ciocolata se prepar


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri