O reteta foarte interesanta ce combina prepararea unui tort cu mere cu reteta pentru crema de zahar ars.
Ingrediente tort cu mere si crema de zahar ars:
- 1 kg mere
- 1 cana zahar
- 1 lingura apa
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 5 linguri faina
- esenta de vanilie
Ingrediente crema de zahar ars:
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare tort cu mere si crema de zahar ars:
Se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate de coaja si taiate in felii. Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se inmoaie merele.
Mod de preparare crema de zahar ars:
Se bat ouale cu zaharul. Se adauga laptele si esenta de vanilie. Se toarna amestecul peste merele caramelizate si se da din nou tava la cuptor, pana cand se incheaga crema.

Mod de preparare blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, esenta si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava. Tava merge din nou la cuptor, pentru 15-20 minute. Cand este copt, tortul se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe platou. Se decoreaza cu frisca si fulgi de migdale. Este foarte bun servit rece.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie