O reteta foarte interesanta ce combina prepararea unui tort cu mere cu reteta pentru crema de zahar ars.
Ingrediente tort cu mere si crema de zahar ars:
- 1 kg mere
- 1 cana zahar
- 1 lingura apa
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 5 linguri faina
- esenta de vanilie
Ingrediente crema de zahar ars:
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare tort cu mere si crema de zahar ars:
Se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate de coaja si taiate in felii. Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se inmoaie merele.
Mod de preparare crema de zahar ars:
Se bat ouale cu zaharul. Se adauga laptele si esenta de vanilie. Se toarna amestecul peste merele caramelizate si se da din nou tava la cuptor, pana cand se incheaga crema.
Mod de preparare blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, esenta si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava. Tava merge din nou la cuptor, pentru 15-20 minute. Cand este copt, tortul se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe platou. Se decoreaza cu frisca si fulgi de migdale. Este foarte bun servit rece.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă