Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 400 g faina
- 100 g margarina
- 1/2 lingurita sare
- 100 ml apa
- 1/2 lingurita otet
- 800 g zacusca de ciuperci
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul. Intr-un vas, se amesteca faina, sarea si margarina. Se adauga treptat apa calduta, amestecata cu otet. Se amesteca totul pana se obtine un aluat elastic, dupa care se lasa sa se odihneasca 30-45 minute la rece. Se intinde o foaie de aluat si se taie, in cercuri sau patrate, mai maricele. Pe fiecare bucata, se intind 2-3 linguri de zacusca, apoi se impatureste. Se inteapa usor aluatul. Se unge o tava cu margarina, se asaza placintele si se da la cuptor pentru 25-30 minute. Placintele se servesc calde sau reci cu fir de usturoi verde alaturi.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei