Ingrediente:
- carne de porc / vita – 8 fileuri (cca 500 gr.)
- cartofi – 8 buc
- ceapa- 1 buc.
- rosii – o buc
- morcovi- 2 buc
- ardei gras – 1 buc
- o jumatate de lamaie
- 5 frunze de dafin
- boia- o lingurita
- tarhon – 1/2 lingurita
- cimbru- 1/2 lingurita
- usturoi – 8 catei
Umplutura:
- carne tocata – 100 gr
- patrunjel – 1/4 dintr-o legatura
- orez- o lingura
- sare si piper dupa gust
Sos:
- suc de rosii / bulion – 3 linguri
- apa -100 gr
- ulei – 2 linguri
- sare si piper dupa gust.
Portii: 8
Mod de preparare:
1. Cartofii se curata in mijloc cu un cutit, iar bucatile ramase se vor pune in vasul yena, unde va fi pregatita mancarea.
2. Incorporand toate cele necesare la umplutura, umplem golurile cartofilor cu ea.
3. Deasupra bucatilor de cartofi, se aseaza fileurile de carne si cartofii umpluti. Iar in spatiul ramas aruncam morcovii taiati rondele, ceapa si rosiile semiluna, ardeiul gras fasii, lamaia taiata rondele, frunzele de dafin. Peste toate aceste presaram cu boia, tarhon si cimbru. Cateii de usturoi curatati ii asezam in interiorul cartofilor.
4. Pregatim sosul si il turnam deasupra legumelor. In cuptorul preincalzit la 180 grade, tinem cartofii timp de 1,5 ore. Alaturi de o bucata de carne, un cartof umplut merg niste gogosari in suc de rosii.
Va urez pofta buna!
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul culinare.tv
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana