Ingrediente:
- carne de porc / vita – 8 fileuri (cca 500 gr.)
- cartofi – 8 buc
- ceapa- 1 buc.
- rosii – o buc
- morcovi- 2 buc
- ardei gras – 1 buc
- o jumatate de lamaie
- 5 frunze de dafin
- boia- o lingurita
- tarhon – 1/2 lingurita
- cimbru- 1/2 lingurita
- usturoi – 8 catei
Umplutura:
- carne tocata – 100 gr
- patrunjel – 1/4 dintr-o legatura
- orez- o lingura
- sare si piper dupa gust
Sos:
- suc de rosii / bulion – 3 linguri
- apa -100 gr
- ulei – 2 linguri
- sare si piper dupa gust.
Portii: 8
Mod de preparare:
1. Cartofii se curata in mijloc cu un cutit, iar bucatile ramase se vor pune in vasul yena, unde va fi pregatita mancarea.
2. Incorporand toate cele necesare la umplutura, umplem golurile cartofilor cu ea.
3. Deasupra bucatilor de cartofi, se aseaza fileurile de carne si cartofii umpluti. Iar in spatiul ramas aruncam morcovii taiati rondele, ceapa si rosiile semiluna, ardeiul gras fasii, lamaia taiata rondele, frunzele de dafin. Peste toate aceste presaram cu boia, tarhon si cimbru. Cateii de usturoi curatati ii asezam in interiorul cartofilor.
4. Pregatim sosul si il turnam deasupra legumelor. In cuptorul preincalzit la 180 grade, tinem cartofii timp de 1,5 ore. Alaturi de o bucata de carne, un cartof umplut merg niste gogosari in suc de rosii.
Va urez pofta buna!
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul culinare.tv
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.