Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2.5 l supa de legume
- 500-600 g de dovlecei
- 100 ml smantana
- 1 ceapa mare (sau 2 mijlocii)
- 1 / 2 cana de orez
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei
- 2 cartofi
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina
- unt
- patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o oala, se pregateste o supa de legume (orice legume: ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, varza, radacina de patrunjel, pastarnac, telina - tot ce este in casa, cu exceptia sfeclei). Fierbem 20-30 de minute in apa. Potrivim de sare si piper. Se fierbe orezul in apa cu sare 10 -15 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Dovlecelul se taie cuburi mici si se caleste impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au clatit se introduc in blender impreuna cu legumele din supa. Se rastoarna apoi impreuna cu orezul in supa. Cand se serveste se presara cu patrunjel taiat marunt sau cu ceapa verde taiata marunt..
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie