O supa sanatoasa, de vara sau de toamna.

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 2.5 l supa de legume
  • 500-600 g de dovlecei
  • 100 ml smantana
  • 1 ceapa mare (sau 2 mijlocii)
  • 1 / 2 cana de orez
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 cartofi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina
  • unt
  • patrunjel

Mod de preparare:
Intr-o oala, se pregateste o supa de legume (orice legume: ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, varza, radacina de patrunjel, pastarnac, telina - tot ce este in casa, cu exceptia sfeclei). Fierbem 20-30 de minute in apa. Potrivim de sare si piper. Se fierbe orezul in apa cu sare 10 -15 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Dovlecelul se taie cuburi mici si se caleste impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au clatit se introduc in blender impreuna cu legumele din supa. Se rastoarna apoi impreuna cu orezul in supa. Cand se serveste se presara cu patrunjel taiat marunt sau cu ceapa verde taiata marunt..

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de dovleceac cu legume.