Sa faci un pilaf nu e mare lucru si este una dintre acele retete care imi amintesc de copilarie. Din pacate, cum se intampla cu multe dintre aceste retete vechi si simple, o fac foarte-foarte rar.
Dar intr-o buna zi, tot auzind lumea pomenind de pilaf, mi s-a facut asa o pofta incat a trebuit neaparat sa fac si eu. Asadar iata cum fac eu pilaful.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1-2 ardei grasi
- 2 rosii
- aripioare de pui (sau orice fel de carne de pui)
- aprox 2 cani de orez
- sare, piper
- boia
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Mai intai pun la calit ceapa pana devine sticloasa. Adaug apoi ardeii si mai las putin pe foc, cat sa se inmoaie si sa lase aroma si apoi adaug carnea de pui. Ii las sa se mai caleasca putin impreuna, sa se intrepatrunda aromele si presar peste putina boia. Las cam un minut si sting cu apa. Acopar carnea cu apa si las putin sa fiarba, pentru ca apa sa devina aromata. Potrivesc la gust cu sare si piper. Adaug apoi orezul, daca e necesar mai completez cu putina apa si las pe foc pana se face orezul. La final adaug patrunjel verde.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie