O reteta delicioasa de placinte poale in brau

Va prezint o reteta de prajitura cu branza pe care am invatat-o de la o matusa de-a mea,care este moldoveanca get-beget. Reteta nu este batuta in cuie,adica cantitatile au fost puse 'la ochi',dar stiu singur 2 lucruri: aluatul este asemanator cu cel de cozonac si se framanta cu apa,nu cu lapte.

La un kg faina am folosit 3 oua batute cu un praf de sare,2 cubulete drojdie frecate cu o lingurita de zahar si putina apa calduta,un pumn de zahar,coaja rasa a unei lamai. Am framantat aluatul cu apa calduta pana a ajuns la o consistenta potrivita,nici tare,nici moale,aluatul nu se lipea si era foarte elastic. Placinte poale in brau. Reteta poale in brau

In acest moment am topit 1/2 cub unt si am framantat din nou aluatul cu unt,pana ce s-a incorporat complet.
Pentru umplutura am folosit 900 gr branza dulce de vaca,100 gr stafide inmuiate in apa cu rom,un pahar plin cu zahar si 5 oua.Am mixat totul si gata. Cand aluatul a crescut,l-am impartit in mingii de marimea unui mar,pe care le-am intins intr-un cerc.Am pus cate 2 linguri de umplutura pe fiecare cerc si am adunat colturile ca pe niste falduri sau pliuri ale unei rochii.

Am pus placintele intr-o tava si le-am uns cu ou batut cu lapte.Se coc la foc mijlociu pana se rumenesc frumos. Sunt pufoase,moi,parfumate...savuroase...si cat se poate de gustoase! Apropo,sunt la fel de bune si a doua zi,nu se usuca deloc aluatul si parca sunt chiar mai gustoase!

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinte poale in brau.