Am numit asa aceasta painica pentru ca reteta este a unei prietene foarte bune. Si totusi nu-mi iese exact ca a ei dar va tin la curent daca mai aflu vreun secret :D.
Ingrediente:
- 300ml lapte
- 15 g drojdie proaspata
- 1-2 lingurite sare
- 1 lingurita zahar
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- faina cat cuprinde.
Dizolvam drojdia in laptele caldut dupa care punem sarea si zaharul. Adaugam 1 ou iar la celalalt ou separam albusul de galbenus si adaugam in aluat numai albusul. Galbenusul in lasam separat si turnam peste el 1 lingura de lapte. Acest amestec il folosim la uns painea. Omogenizam compozitia si incepem sa framantam adaugand faina cat cuprinde. Framantam foarte bine astfel ca painea sa iasa pufoasa. Ungem aluatul cu ulei si lasam la crescut 1 ora. Taiem in 4 parti egale si impletim 2 painici. Lasam iarasi la crescut. Dupa ce painea si-a dublat volumul, ungem cu amestecul de galbenus si lapte apoi introducem in cuptorul preincalzit la 180C. Scoatem painea rumenita frumos din cuptor si servim alaturi de orice mancarica calda avem in meniu.
Va urez pofta buna!
Mai multe
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară