Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g faina
- 120g zahar
- 1 ou
- sare
- 125g unt
- 300g fructe(dupa preferinta)
- 200g iaurt
- 200g branza de vaci
- 4 linguri sirop de mure sau zmeura
- vanilie
- 150g frisca
Mod de preparare:
Se amesteca untul lasat la temperatura camerei cu 60g zahar, putina sare, 1-2 linguri apa calda si faina. Se framanta un aluat pe care il acoperiti si il lasati 30 de minute in frigider. Dupa ce au trecut cele 30 min, se scoate aluatul si se imparte in 8 parti egale. Se intinde din fiecare cate o foaie care se asaza in forme de tarte unse cu unt. Se acopera fiecare forma cu cate o bucata de hartie de copt si se ingreuneaza cu boabe de fasole. Se coc 20-25 min la 180C. Pentru crema se amesteca iaurtul cu branza de vaci, 60g zahar, siropul si esenta de vanilie. Omogenizam si inglobam frisca batuta bine. Crema obtinuta se asaza pe blaturi si se presara cu fructe. Se tine o noapte la rece pentru ca blatul sa traga un pic de umezeala din crema. Se poate orna cu fistic, menta sau zahar pudra.
Alte retete la fel de delicioase gasiti pe blogul: Iulia's Kitchen.meosiris.blogspot.com/search
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie