Am inceput sa implementez obiceiul de a pune duminica pe masa un pui intreg. Si desi preferatul meu ramane tot puiul in lapte a lui Jamie, mai incerc unoeri sa introduc si alte arome.
Iata asadar o noua varianta de a prepara o friptura aromata. Atentie insa, trebuie sa va placa gustul acrisor al lamailor! :)
Ingrediente:
- 1 pui intreg
- 1 ceapa
- 3 felii de lamaie
- 1 lingura unt
- rozmarin
- cimbru
- sare
Puiul se spala bine si cu se tidica pielea de pe spate (pe la gat) si de pe pulpe si se introduc sub piele 3 feliute de lamaie.Untul se amesteca cu rozmarinul, cimbrul, sarea si piperul si se unge puiul bine pe exterior, lasand putin unt si pe interior pentru aroma. Se aseaza puiul in tava si alaturi de el se pune si ceapa taiata in patru.
Se da la cuptor la foc mic pana incepe sa re rumeneasca si puiul s-a patruns. Atunci se porneste focul tare si se mai lasa 10-15 minute pentru a se colora frumos.
Merge de minune cu cartofi natur sau legume sote asortate.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!