Ciorba de spanac cu iaurt si menta este foarte sanatoasa si are un gust surprinzator.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g spanac proaspat
  • 500 g iaurt
  • 2 leg ceapa verde
  • 30 g unt
  • 2 linguri faina
  • 4 galbenusuri
  • 1 lamaie
  • 4-5 fire de menta
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Se caleste in unt. Spanacul se curata, se spala si se toaca nu prea marunt. Se adauga in oala in care se caleste ceapa. Se calesc impreuna cateva minute, dupa care de adauga 3 l de apa calduta. Se lasa le fiert, la foc mic, cam 20 de minute. Intr-un castron, se amesteca galbenusurile cu faina, zeama de lamaie si iaurtul. Se omogenizeaza bine, dupa care se toarna in oala cu spanac. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. La final, se adauga menta tocata marunt si se mai lasa sa dea 2-3 clocote. Ciorba se poate servi atat calda, cat si rece.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de spanac cu iaurt si menta.