Avem nevoie de:
- 1 dovlecel mai mare
- 2 cartofi mari
- branza (eu am avut cate un pic din fiecare:burduf, cas, urda)
- cateva feliute de kaiser
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- unt
- pesmet
- sare
- piper
- 1/2 rosie
Mod de preparare:
Curatam dovlecei si ii taiem felii pe lungime si apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Curatam si cartofii si ii taiem si pe ei felii si ii punem la fiert in apa cu sare 10-15 minute. Intre timp facem un amestec dintr-un ou cu smantana, sare si piper si il lasam deoparte. Ungem un vas de yena cu unt si tapetam apoi cu pesmet.
Punem apoi in vas dovleceii fierti si ii condimentam cu sare si piper. Adaugam apoi jumatate din cantitatea de branza data pe razatoare (eu am amestecat cele 3 feluri de branza) si feliutele de kaiser. Punem apoi urmatorul strat de cartofii, apoi iar un strat de branza si turnam peste acestea amestecul de ou si smantana.Taiem cateva felii de rosii si le punem deasupra apoi dam la cuptor la foc mediu 35-40 min. Sunt buni atat calzi cat si reci.
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor