Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 750 g caise (16-17 bucati)
- 200 g faina
- 2 oua
- sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 8 linguri de unt
- 16 cubulete de zahar
- 6 linguri pesmet
- zahar pudra
Mod de preparare:
Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja, pentru 20-30 minute. Caisele se spala si se oparesc in apa clocotita. Se scurg de apa, se curata de coaja, apoi se taie pe jumatate si se scot samburii. Cartofii se scurg de apa, se decojesc, dupa care, cat sunt calzi, se dau prin presa de cartofi. Se amesteca faina si ouale cu cartofii, apoi se adauga sare si scortisoara. Se topesc 3 linguri de unt, care se amesteca cu compozitia de cartofi. Se modeleaza un rulou de circa 5 cm grosime, care se imparte in 16-17 bucati (in functie de numarul de caise). Se aplatizeaza fiecare bucata. Jumatatile de caise se inteapa cu o furculita, iar in fiecare se introduce un cub de zahar. Se formeaza din nou caisele intregi cu celelalte jumatati si se invelesc in aluat. Se modeleaza galustile, dupa care se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se lasa sa fiarba cam 10-15 minute pana se ridica la suprafata. Se scot galustile si se lasa sa se scurga. Se topeste restul de unt in tigaie, se adauga pesmetul si se lasa sa se rumeneasca usor. Galustile se tavalesc prin pesmet, apoi prin zahar pudra si se servesc.
Sursa foto: *tamara*
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară