Ingrediente necesare:
- o conserva mare de cocktail de fructe (ananas,pere,mere,struguri,cirese,papaya,mango,..)
- 150 g unt
- 150 g zahar
- un praf de sare
- 2 oua
- 250 g faina
- 25 g nuca de cocos(Kokosraspel)
- 2 lingurite praf de copt
- 4 linguri suc de lamiie
- putin unt ptr. unsul formei si putin gris ptr. tapetat forma.
Glazura:
- 250 g zahar praf
- sucul din conserva de fructe
Mod de preparare:
Turnam continutul conservei de suc intr-o sita si lasam sa se scurga bine intru-n alt recipient. Taiem bucatile de fructe in bucatele mai mici. Batem bine untul cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pina s-a dizolvat zaharul complet. Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul din unt, zahar,ou. La sfarsit adaugam sucul de lamiie si fructele. Aluatul il bagam in forma unsa si tapetata. Apoi aluatul il punem in forma,si nivelam. Lasam in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200°C ptr. ca. 45-50 minute. Scoatem si lasam la racit.Zaharul pudra il amestecam cu suc de fructe lasat din cocktail, in asa fel sa obtinem o consistenta mai vascoasa,si turnam peste prajitura. L-am decorat cu ananas,si l-am pudrat cu zahar vaniliat.
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară