O reteta delicioasa si exotica de prajitura Hawaii

Ingrediente necesare:

  • o conserva mare de cocktail de fructe (ananas,pere,mere,struguri,cirese,papaya,mango,..)
  • 150 g unt
  • 150 g zahar Prajitura Hawaii. Reteta prajitura Hawaii
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 25 g nuca de cocos(Kokosraspel)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri suc de lamiie
  • putin unt ptr. unsul formei si putin gris ptr. tapetat forma.

Glazura:

  • 250 g zahar praf
  • sucul din conserva de fructe

Mod de preparare:

Turnam continutul conservei de suc intr-o sita si lasam sa se scurga bine intru-n alt recipient. Taiem bucatile de fructe in bucatele mai mici. Batem bine untul cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pina s-a dizolvat zaharul complet. Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul din unt, zahar,ou. La sfarsit adaugam sucul de lamiie si fructele. Aluatul il bagam in forma unsa si tapetata. Apoi aluatul il punem in forma,si nivelam. Lasam in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200°C ptr. ca. 45-50 minute. Scoatem si lasam la racit.Zaharul pudra il amestecam cu suc de fructe lasat din cocktail, in asa fel sa obtinem o consistenta mai vascoasa,si turnam peste prajitura. L-am decorat cu ananas,si l-am pudrat cu zahar vaniliat.

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura Hawaii.