O ciorba de fasole boabe delicioasa facuta cu oase afumate si bors acru de putina. O delicatesa venita din vechile datini romanesti.

Ingrediente necesare pentru Ciorba de fasole boabe:

  • 250 g fasole boabe albe
  • cateva oase afumate(3-4)
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi Ciorba de fasole. Reteta ciorba de fasole
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 radacini patrunjel
  • o legatura loboda
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • o ceasca suc de rosii
  • tarhon
  • 500 ml bors acru de putina
  • sare, piper

Ciorba de fasole boabe - Mod de preparare:

Fasolele se pun la inmuiat intr-un castron cu apa si se lasa cateva ore pana se umfla, apoi le punem la fiert in apa cu sare.Scurgem apa de 2 sau 3 ori.
Intr-o oala punem putin ulei , adaugam ceapa spalata si tocata marunt apoi restul de legume spalate si tocate. Separat dam un clocot la cateva oase de afumatura si apoi le adaugam in oala peste legume.
Adaugam apa cat se le acopere si lasam la fiert.
Cand sunt aproape fierte legumele se adauga fasolea, lasam sa dea un clocot, apoi adaugam borsul acru de putina(dupa gustul fiecaruia), o lingurita de tarhon , sucul de rosii, sarea si piperul si lasam sa fiarba.
Cand ciorba de fasole este gata presuram deasupra leusteanul taiat marunt.

Pofta buna la acesta ciorba de fasole ce poate fi servita alaturi de ceapa verde!

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul culinare.tv


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de fasole.