Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 3 vinete
- 3 dovlecei
- 6 rosii
- 3 ardei grasi
- 7 catei de usturoi
- 1 lingura de condimente (cimbru, rozmarin...)
- 200 ml ulei de masline
- 12 masline negre
- sare
- piper
Mod de preparare:
Legumele se spala si se curata. Vinetele, dovleceii si rosiile se taie rondele si se condimenteaza cu sare si piper Se calesc 5 minute in ulei de masline, dupa care se pun intr-o sita sa se scurga. Ardeii se curata de seminte, se taie jumatati si se calesc cam 5 minute. Intr-un vas de Jena, uns cu putin ulei se asaza alternativ un strat de vinete, dovlecei, rosii, ardei si cateii de usturoi. Se stropesc legumele cu ulei de masline si condimente si se dau la cuptorul incins pentru 45 de minute. Se garnisesc cu masline si se servesc fierbinti sau reci.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă