Ingrediente:
Blat: 5 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri ulei, 6 linguri faina,1 praf de sare, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, 1 lingura cacao
Crema: 500 ml compot de visine , 1 plic budinca de vanilie
Decor: visine din compot, 1 plic gelatina rosie pt decor (tort gelee, dr.Oetker)
Preparare:
Blat: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare si cu uleiul turnat putin cate putin, ca la maioneza. La sfarsit se incorporeaza esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se imparte compozitia in doua parti egale. O parte se amesteca cu cacao iar o parte va ramane alba. Se pune aluatul in doua pungi cu ajutorul carora se vor trasa linii alternante albe si negre intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 min. Se lasa sa se raceasca, se scoate din tava si se taie in doua pe orizontala.
Crema: Se pune compotul de visine intr-un vas impreuna cu praful de budinca si se fierbe pana cand se ingroasa. Zahar se adauga numai daca este nevoie. Compotul poate fi inlocuit si cu suc natural de visine.
Asamblarea:
Se umple blatul cu 1/3 din crema, restul se intinde deasupra. Peste crema se aseaza visine din compot si se toarna gelatina rosie, preparata conform instructiunilor de pe pachet , cu compot de visine. Se lasa prajitura la rece sa se inchege jeleul. Se taie dupa preferinta. Se poate servi si cu un mot de frisca deasupra.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară