O reteta delicioasa de pizza cu peste afumat

V-am spus ca iubesc din ce in ce mai mult si ma simt din ce in ce mai atras de bucataria mediteraneeana. Si cum Italia e una din cele mai importante bucatarii din acest spectru, azi va ofer propria reteta de pizza mediteraneeana cu peste afumat.
Blatul l-am facut normal, din apa usor incalzita, faina, drojdie (solida), un praf de sare si, lucru important, putin zahar, ingredient care face minuni pentru blatul de pizza atunci cand intra in contact cu sarea si cu drojdia.


La partea de ingrediente am folosit un macrou afumat de vreo 300 de grame – pe care l-am maruntit, o mingiuta de mozarella, mai multe foi de busuioc proaspat maruntite, o ceapa alba taiata rondele (as fi folosit ceapa rosie, dar nu aveam in casa, din pacate), o jumatate de rosie taiata rondele, sos de rosii cu ardei gras in el, verdeturi uscate si, la final, stropi de ulei de masline extravirgin.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Am intins blatul (subtire) pe piatra facuta cadou de la prieteni (da, imi fac pizza pe piatra speciala ), usor incalzita, si am dat pizza pentru 15 minute la 200 de grade, insa am verificat dupa 10′. Cu 5 minute inainte de final, am pus si putin cascaval organic ras pe deasupra.

A iesit excelenta. Una dintre cele mai gustoase pizza pe care le-am facut vreodata in casa. Pe margine, acolo unde l-am intins foarte subtire, blatul a iesit crocant, in rest, sub partea cu ingrediente, a iesit moale. Pestele afumat i-a dat un gust aparte iar stropii de ulei de masline si frunzele de busuioc au insuflat aroma mediteraneeana atat de placuta.

Pe foodblog.ro puteti descoperi mai multe retete interesante


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri