9 retete de pizza de casa

Pizza mexicana

Pizza mexicana

1 / 9

Acum cateva zile am achizitionat o tava pentru pizza, pentru ca n-am rezistat si am luat-o cand ne faceam cumparaturile :) Deh, daca am gasit-o, era si la reducere si nu refuz (aproape) niciodata ceva nou pentru bucatarie... doar nu era s-o lasam acolo :)) Si pentru ca de mai multa vreme pofteam la o pizza crocanta si picanta, am decis ca inauguram tava cu o pizza mexicana excelenta. Reteta de blat am luat-o de la Ana Maria, cu observatia ca n-am framantat, ci l-am facut in masina de paine...buna achizitie si asta :)

Pentru o tava rotunda cu diametrul de 32 cm, avem nevoie de:

  • 250 g faina
  • 125 ml apa calduta
  • 1/2 pliculet drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva felii salam picant (Chorizo)
  • 1-2 linguri cascaval ras
  • cateva felii rosii
  • 1 lingura masline feliate
  • 1 lingura porumb din conserva
  • cateva rondele ardei iute
  • 1-2 linguri sos chilli

 

Mod de preparare:

Mai intai pregatim blatul de pizza si pentru asta punem in vasul masinii de paine ingredientele pentru blat, in urmatoarea ordine: apa calduta, zahar, sare, 1 lingura ulei, faina, drojdie. Pornim masina pe programul pentru aluat si ne vedem de treburi pana cand aluatul e framantat si dospit. In cazul in care nu aveti masina de paine, procedati in felul urmator: puneti faina intr-un vas, faceti o gropita in mijloc in care turnam drojdia si zaharul dizolvate in apa calduta. Amestecati pana aluatul devine consistent, cand e timpul sa adaugati 1 lingura de ulei si sarea. Lasati sa dospeasca 2-3 ore la temperatura camerei.
Cand aluatul este gata, il intindem cu mainile, direct in tava, aluatul e usor de manevrat si nu e deloc lipicios. Ungem aluatul cu cealalta lingura de ulei si cu sosul chilli si punem pizza in cuptorul incins la 250 de grade (la maxim). Dupa 10 minute, scoatem tava, punem restul ingredientelor, astfel incat sa nu avem o pizza prea incarcata si dam la cuptor pentru inca 5-7 minute, pana se topeste cascavalul.
Servim pizza calda, cu sos chilli sau tabasco, daca nu vi se pare sufucient de iute :)) La capitolul calorii avem 230 la 100 de grame, adica o felie are vreo 175 de calorii, deci este in limita rezonabilului :)

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com

Pizza cu afumatura si zacusca

Pizza cu afumatura si zacusca

2 / 9

Aluat:

  • 350gr faina
  • sare
  • drojdie 5 gr.
  • apa calda

Se framanta un aluat, mai moale decat aluatul de paine, iar la urma ca sa il desprindeti de pe maini, puneti un pic de ulei de masline, si mai framantati un pic. Secretul acestui aluat care, ramane, moale si pufos , este , dupa cum am mai spus , textura lui moale, altfel se intareste si se usuca la copt.(tava mea e de 3ox4o). dupa ce l-ati framantat se lasa lam crescut cam 1/2 ora.

 

Umplutura:

  • salam cam 1 kg
  • cascaval 300 gr
  • 1 buc. ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • un borcan de zacusca se ghebe
  • piper
  • 2 oua
  • 50gr de smantana
  • cateva felii de sunca
  • muschi afumat

 

 

 

 

 


Mod de preparare:

  • se intinde aluatul in tava, in strat cat mai subtire, (max. 5 mm) apoi se rade 1/2 de cascaval , se pune zacusca
  • se taie salamul in triunghiuri sau felii cat mai subtire si se pune peste zacusca
  • apoi se taie ardeiul gras in felii subtiri, rosiile si ceapa pestisori, si se adauga peste salam
  •  se mai pune si sunca si muschiul afumat
  • se rade cealalta 1/2 de cascaval si se bate cele 2 oua cu sare, smantana si un pic de piper si se pune peste cascaval
  • se da la cuptor si se coace cam 35, 40 min la foc mic
  • daca vreti puteti sa mai puneti kechup deasupra , dupa gust


POFTA BUNA!!!!!!

 

Mai multe retete pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com

Pizza cu somon

Pizza cu somon

3 / 9

Sambata am decis sa ne "destrabalam" cu niste pizza. E gustoasa, satioasa si simpla de facut.

Avem urmatoarele etape:

1. de facut aluat

2. de facut sos

3. de pregatit "componentele", adica ce pun pe ea

Pasul 1 - cel mai simplu, avand in vedere ca masina de facut paine din dotare are si program pentru aluat de pizza; asa ca in masina de paine merg: 1 lingura ulei, 240 ml apa, 480 gr faina, o lingurita sare si o lingurita drojdie. Am scris cantitatile pentru ca masina de paine nu e un "must", caci aluatul se face la fel de bun si in stilul clasic.

Programul dureaza 90 de minute, timp in care trecem la pasul 2: sosul de pizza. Am tocat o ceapa mica si am pus-o la rumenit intr-o tigaita cu putin ulei; am lasat vreo 2 minute si am stins cu 2 cesti de apa; am adaugat 3-4 linguri bulion si am trecut la condimente: sare, piper, cimbru, chimen, marar ... aici e dupa gust ... Am acoperit cu capacul tigaita si am lasat sa fiarba sosul pana scade putin. Si gata si etapa 2.

Etapa 3: pentru pizza cu somon, logic ca ne trebuie somon! :)) Afumat, taiat fasiute mici. Ne trebuie si branza, mozzarela si oua.

Dupa ce aluatul e gata, se intinde si se formeaza o foaie de cam 6-8 mm, care se aseazaintr-o tava (cu hartie de copt in ea) si se unge cu sosul din etapa 2. Peste sos punem un strat generos de branza rasa, somonul, mozzarela si 2 oua batute.

Si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

E un deliciu!!!!!!!!

Atentie: branza nu trebuie sa fie foarte sarata, pentru ca somonul e sarat, alautul si sosul au si ele sare. Sau, daca avem o branza sarata si vrem neaparat sa o folosim, nu mai punem sare in aluat si sos.
 

 

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul Oanei Savu

Pizza del Sole

Pizza del Sole

4 / 9

Este ceea ce am bucatarit in seara asta si s-a si dus, ca am umplut holul caminului de miros si bineinteles ca s-au gasit pofticiosi care sa-si faca musai de treaba pe la usa mea (si bine au facut :) ).

Am folosit asa: pentru aluat - 300 g faina, 50 ml ulei, un ou, 4 linguri de iaurt normal de gras, un plic de drojdie de 25 g, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare.
Pentru topping: o rosie, o bucata de ardei rosu, parizer de pasare, sunca de casa, salam sasesc, salam Victoria, sunca de piept de pui, cascaval ras, un sos din ketchup si smantana, masline negre rondele, sare, piper, arome.

Aluatul l-am facut conform retetei din carnetelul meu, adica am amestecat drojdia cu zaharul si cu putin lapte. Am asteptat 10 minute si apoi am framantat aluatul, care a fost moale si nu se dezlipea de pe mana decat cu lingura. Dar prefer sa fac un aluat moale decat sa mai pun faina si sa rezulte o scoarta in loc de pizza.Am lasat o jumatate de ora sa se odihneasca si m-am apucat de taiat salamurile.

Apoi am intins foaie si am pus in tava unsa bine cu ulei, apoi am aranjat ingredientele in asa fel incat sa rezulte niste raze din centrul pizzei alcatuit dintr-un rondel de rosie. Acum, salamurile trebuia sa le trag intr-o tigaie cu putin ulei, dar cum eu am probleme cu stomacul, le-am pus neprajite.
Apoi am imprastiat peste pizza cascavalul ras. Pe deasupra toppingului am pus sosul de ketchup cu smantana iar la urma rondelele de masline. Am dat la cuptorul incins aproximativ 25 de minute, la 180 de grade. Cand nu se mai putea rezista de miros de pizza, am scos si eu tava din cuptor.

Pofta buna! :)

 

Mai multe retete interesante si gustoase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com

Pizza cu legume

Pizza cu legume

5 / 9

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 aluat de pizza
  • 1 lingura ulei
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 100 g praz
  • 4 ardei iuti murati
  • 300 g broccoli
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g pasta de tomate
  • 200 g rosii in bulion
  • piper macinat
  • boia de ardei dulce
  • oregano sfaramat
  • 200 g cascaval

Mod de preparare :

Legumele se spala si se curata. Ardeii se taie, se scot semintele si se taie cubulete. Prazul se taie rondele, iar ardeii murati se taie marunt. Broccoli se desface buchetele, iar tulpina se taie cubulete. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu rosiile in bulion si pasta de tomate. Se incinge cuptorul. Aluatul se intinde intr-o tava rotunda unsa cu unt. Se unge aluatul cu pasta de tomate. Se asaza legumele uniform peste pasta de tomate, se condimenteaza cu sare, piper, boia si oregano si se presara cu
cascaval. Se coace in cuptor circa 20 de minute.

Pizza de casa

Pizza de casa

6 / 9

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 cutie de ciuperci
  • 50 g masline
  • 500 g cascaval
  • 300 g sunca presata
  • 1 paine
  • 1 cana cu lapte
  • sos de rosii

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul din painea taiata felii, inmuiata in lapte. Se asaza intr-o tava unsa cu unt sau ulei. Ciupercile se taie bucatele, sunca presata se taie fasii, iar maslinele rondele. Desupra blatului se pun feliile de sunca, cascavalul ras, ciupercile si masline. Se intinde sosul de rosii deasupra si se baga la cuptor, la foc mic, timp de 1 ora.

Pizza Hawaii

Pizza Hawaii

7 / 9

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Aluatul:

  • 250 g faina
  • 120 ml lapte 
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 g drojdie
  • 1 varf cutit zahar 
  • 3-4 linguri de apa calduta 
  • sare

Sosul

  • 150 ml rosii din bulion
  • 1 catel de usturoi
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Umplutura:

  • 150-200 g prosciutto 
  • 200 g ananas
  • 125 g mozzarella

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul. Se pune faina intr-un castron, se face o adancitura in centru, in care se pune drojdia amestecata cu zaharul si apa calduta. Se framanta aluatul, se adauga laptele si ulei si se continua framantare pana ce aluatul se deprinde de pe maini. Se lasa sa creasca la loc cald, cam 15-20 dupa care se intinde intr-o tava rotunda, tapetata cu ulei. In timp ce aluatul creste, se prepara sosul. Se pun toate ingredientele intr-un vas, si se face o pasta fina. Prosciutto se taie fasii, mozzarella felli, iar ananasul cubulete. Se intinde sosul de rosii peste aluat, se adauga apoi prosciutto, mozzarella si ananasul. Se da la cuptor, pana se rumeste.

Pizza cu anghinare

Pizza cu anghinare

8 / 9

Ingrediente:

  • 2 aluaturi
  • 4 linguri pesto (sos italienesc cu busuioc)
  • 600 g rosii
  • sare
  • piper
  • 200 g anghinare din borcan
  • 200 g cascaval
  • 20 g masline negre (taiate felii)
  • busuioc

Mod de preparare:

Aluaturile de pizza se asaza intr-o tava, se ung cu doua linguri de pesto fiecare, dupa care se adauga rosiile spalate si taiate felii. Se sareaza si se pipereaza. Anghinarea se scurge si se taie fiecare bucata in doua, iar cascavalul se da pe razatoare. Pe fiecare pizza se aranjeaza feliile de anghinare si de masline si se presara cascaval ras si busuioc maruntit. Se baga la cuptorul si se coc circa 20 de minute. Cand sunt
gata, se pot garnisi cu frunzulite de busuioc verde.

Pizza cu ton

Pizza cu ton

9 / 9

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 pachet de aluat pentru pizza
  • 400 g de rosii bine coapte
  • 1 conserva de ton in ulei de masline
  • 1 lingura cu capere
  • 6 fire de ceapa verde
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 10 g de faina
  • sos Tabasco

Mod de preparare:

Intr-o oala cu apa se oparesc rosiile. Se scot cu o spumiera, se trec pe sub un jet de apa si se decojesc. Se scot semintele, iar apoi se taie feliute. Tonul se scurge de ulei, pastrandu-se uleiul si se toarna peste rosii. Se toarna cateva picaturi de sos Tabasco, se adauga caperele, ceapa taiata rondele si se amesteca bine. Se intinde blatul de pizza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu ulei. Se intinde jumatate din compozitia de rosii, se pune tonul si se acopera ci restul de rosii. Se baga pizza la cuptor pana se rumeneste..

Pizza mexicana
Pizza cu afumatura si zacusca
Pizza cu somon
Pizza del Sole
Pizza cu legume
Pizza de casa
Pizza Hawaii
Pizza cu anghinare
Pizza cu ton

Rezumat

9 retete delicioase de pizza facuta in casa

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri