2 / 10

Pizza cu afumatura si zacusca

Aluat:

  • 350gr faina
  • sare
  • drojdie 5 gr.
  • apa calda

Se framanta un aluat, mai moale decat aluatul de paine, iar la urma ca sa il desprindeti de pe maini, puneti un pic de ulei de masline, si mai framantati un pic. Secretul acestui aluat care, ramane, moale si pufos , este , dupa cum am mai spus , textura lui moale, altfel se intareste si se usuca la copt.(tava mea e de 3ox4o). dupa ce l-ati framantat se lasa lam crescut cam 1/2 ora.

 

Umplutura:

  • salam cam 1 kg
  • cascaval 300 gr
  • 1 buc. ardei gras
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • un borcan de zacusca se ghebe
  • piper
  • 2 oua
  • 50gr de smantana
  • cateva felii de sunca
  • muschi afumat

 

 

 

 

 


Mod de preparare:

  • se intinde aluatul in tava, in strat cat mai subtire, (max. 5 mm) apoi se rade 1/2 de cascaval , se pune zacusca
  • se taie salamul in triunghiuri sau felii cat mai subtire si se pune peste zacusca
  • apoi se taie ardeiul gras in felii subtiri, rosiile si ceapa pestisori, si se adauga peste salam
  •  se mai pune si sunca si muschiul afumat
  • se rade cealalta 1/2 de cascaval si se bate cele 2 oua cu sare, smantana si un pic de piper si se pune peste cascaval
  • se da la cuptor si se coace cam 35, 40 min la foc mic
  • daca vreti puteti sa mai puneti kechup deasupra , dupa gust


POFTA BUNA!!!!!!

 

Mai multe retete pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri