Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru afinata :
- 1 kg afine
- 1 l alcool de 60 de grade
- 500 kg zahar
Pentru zmeurata:
- 500 g zmeura
- 500 g alcool de 60 de grade
- 250 g zahar
Mod de preparare:
Am spalat separat fructele, le-am lasat intr-un bol cu apa 10 - 15 minute, ca sa iasa musculitele sau alte vietati. Apoi le-am scurs in cate o sita si le-am pus in doua sticle, afinele intr-o sticla, zmeura in alta. Peste fructe am pus zaharul si am amestecat. Lasam fructele cu zaharul la temperatura camerei si agitam sticlele in fiecare zi, pentru ca sa se dizolve zaharul si sa se formeze un sirop. In acest timp, acoperim sticlele cu un tifon, nu le inchidem cu dopul. Dupa o saptamana, adaugam alcoolul peste fructe, amestecam bine si inchidem sticlele si le pastram in camara cam 2-3 luni inainte de a incepe sa le consumam. Vom avea niste bauturi extraordinar de aromate, iar din afinele din sticla putem face niste bomboane fantastice. Zmeurata si afinata au in jur de 280 calorii la 100 de grame.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana