Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru afinata :
- 1 kg afine
- 1 l alcool de 60 de grade
- 500 kg zahar
Pentru zmeurata:
- 500 g zmeura
- 500 g alcool de 60 de grade
- 250 g zahar
Mod de preparare:
Am spalat separat fructele, le-am lasat intr-un bol cu apa 10 - 15 minute, ca sa iasa musculitele sau alte vietati. Apoi le-am scurs in cate o sita si le-am pus in doua sticle, afinele intr-o sticla, zmeura in alta. Peste fructe am pus zaharul si am amestecat. Lasam fructele cu zaharul la temperatura camerei si agitam sticlele in fiecare zi, pentru ca sa se dizolve zaharul si sa se formeze un sirop. In acest timp, acoperim sticlele cu un tifon, nu le inchidem cu dopul. Dupa o saptamana, adaugam alcoolul peste fructe, amestecam bine si inchidem sticlele si le pastram in camara cam 2-3 luni inainte de a incepe sa le consumam. Vom avea niste bauturi extraordinar de aromate, iar din afinele din sticla putem face niste bomboane fantastice. Zmeurata si afinata au in jur de 280 calorii la 100 de grame.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară