O prajitura fina cu blat pufos si crema delicioasa cu nuci si rom.

Ingrediente:

Blat:
4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie ,8 linguri faina Prajitura cu crema de nuci. Reteta prajitura cu nuci

Crema:
100 g unt, 1 cana nuci macinate ,1 esenta de rom, 1/2 cana cu zahar farin, 2-3 linguri cacao,50 g ciocolata simpla, 1-2 linguri cu zeama de lamaie, 1-2 linguri lapte

Preparare:

Blat:
Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Se obtin doua foi. Prima se aseaza pe un platou si se insiropeaza usor cu sirop de lamaie iar cea de a doua se faramiteaza si se foloseste la crema.

Crema:
Se bate untul cu zaharul, se adauga nucile, esenta, cacaua, ciocolata rasa, zeama de lamaie, blatul faramitat si laptele. Se amesteca bine. Pasta rezultata se intinde peste blatul insiropat. Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa. Se lasa la rece cateva ore apoi se taie in romburi.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura cu crema de nuci.