Creme brulee

12:06, 28 Iunie 2011 publicat în Retete culinare

Creme brulee este un deliciu spectaculos traditional din Franta.

Dificultate:redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...
Cofetăria pentru produse fără...
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1 baton vanilie
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 75 g zahar
  • 6 lingurite zahar brun

Mod de preparare:

Ouale se bat cu zaharul, dupa care se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca bine. Laptele se incalzeste, se adauga frisca si batonul de vanilie. Se inglobeaza ouale in laptele cu vanilie si se amesteca usor. Compozitia se toarna in forme termorezistente care se pun in bain-marie si se lasa sa se coaca cca 30 minute in cuptorul incins la 200 grade. Cand este gata, crema se scoate si se presara pe fiecare portie cate o lingurita de zahar brun si se lasa sa se caramelizeze pe gratarul incins al cuptorului.

Citeste si:
Paște cu noutăți delicioase de la Mixit
Paște cu noutăți delicioase...

Va recomandam si acesta minunata crema de zahar ars.

Foto interior :mhaithaca , ChrisEngelsma


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri