Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blatul:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 120 g nuca macinata
- 1 praf de copt
Umplutura:
- 150 g nuca macinata
- 200 g lapte
- 2 pliculete de gelatina alba
- 8 linguri de apa
- 1 kiwi
- 1 portocala
- 1 banana
- ananas
- visine
- stafide
Mod de preparare:
Se pregateste blatul: se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga galbenusurile, se amesteca usor, apoi se adauga nuca macinata si praful de copt. Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor aprox. 20 de minute. Dupa ce se scoate din cuptor se ruleaza intr-un prosop umed casa ia forma de rulada si sa nu se crape pe urma. Intre timp se preparat umplutura: nuca macinata se opareste cu laptele.Gelatina se dizolva in 8 linguri de apa pana se ingroasa. Apoi gelatina se pune pe bain-marie pana se topeste. Gelatina topita se pune in amestecul de nuca cu lapte fierbinte si se amesteca. Se lasa sa se raceasca si se introduc fructele. Se desface blatul, se intinde compozitia si se ruleaza din nou in folie alimentara.

Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri