Dulceata de nuci verzi, un deliciu culinar usor de preparat.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 100 gr. nuci
  • 1, 1 kg. zahar
  • 1 baton vanilie
  • 1 lamaie
  • 3 pahare apa

Mod de preparare:

Se aleg nucile verzi, se curata de coaja verde si se pun in apa rece, de preferat cu 48 de ore inainte de a se prepara dulceata, schimband apa de 3-4 ori/zi. Nucile se scot din apa rece, se scufunda in apa clocotita, se fierb timp de 10 minute si apoi se rastoarna intr-o sita. In siropul fierbinte se pun nucile, vanilie si zeama de lamiie. Dupa ce dulceata a dat in clocot se ia de pe foc. Cind s-a racit, se fierbe inca o data si aceasta operatiune se repeta de trei ori. Se stinge focul, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune in borcane.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de nuci verzi.