Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
- 400 g iaurt
- 300 g faina
- 2 oua
- 1 lingurita de amoniac dizolvat in putin lapte
Sirop:
- 200 g zahar
- 150 ml zeama de lamaie
- esenta de portocale
- apa de trandafir
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul pentru gogosi. Se amesteca ouale cu faina si cu iaurtul si se framanta pana rezulta un aluat moale. Se formeaza gogosile si se prajesc in ulei de masline. Pentru sirop este nevoie sa fierbeti apa cu zaharul, adaugati zeama de lamaie, o lingurita de esenta de portocala si una de apa de trandafir. Dati gogosile prin acest sirop si le serviti calde.
Incercati si aceasta reteta de gogosi traditionala din Dobrogea!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.