Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
- 400 g iaurt
- 300 g faina
- 2 oua
- 1 lingurita de amoniac dizolvat in putin lapte
Sirop:
- 200 g zahar
- 150 ml zeama de lamaie
- esenta de portocale
- apa de trandafir
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul pentru gogosi. Se amesteca ouale cu faina si cu iaurtul si se framanta pana rezulta un aluat moale. Se formeaza gogosile si se prajesc in ulei de masline. Pentru sirop este nevoie sa fierbeti apa cu zaharul, adaugati zeama de lamaie, o lingurita de esenta de portocala si una de apa de trandafir. Dati gogosile prin acest sirop si le serviti calde.
Incercati si aceasta reteta de gogosi traditionala din Dobrogea!
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor