Un desert extraordinar, simplu si usor de preparat: gogosi insiropate.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Aluat:

  • 400 g iaurt
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita de amoniac dizolvat in putin lapte

Sirop:

  • 200 g zahar
  • 150 ml zeama de lamaie
  • esenta de portocale
  • apa de trandafir

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul pentru gogosi. Se amesteca ouale cu faina si cu iaurtul si se framanta pana rezulta un aluat moale. Se formeaza gogosile si se prajesc in ulei de masline. Pentru sirop este nevoie sa fierbeti apa cu zaharul, adaugati zeama de lamaie, o lingurita de esenta de portocala si una de apa de trandafir. Dati gogosile prin acest sirop si le serviti calde.

Incercati si aceasta reteta de gogosi traditionala din Dobrogea!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri