Un desert extraordinar, simplu si usor de preparat: gogosi insiropate.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Aluat:

  • 400 g iaurt
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita de amoniac dizolvat in putin lapte

Sirop:

  • 200 g zahar
  • 150 ml zeama de lamaie
  • esenta de portocale
  • apa de trandafir

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul pentru gogosi. Se amesteca ouale cu faina si cu iaurtul si se framanta pana rezulta un aluat moale. Se formeaza gogosile si se prajesc in ulei de masline. Pentru sirop este nevoie sa fierbeti apa cu zaharul, adaugati zeama de lamaie, o lingurita de esenta de portocala si una de apa de trandafir. Dati gogosile prin acest sirop si le serviti calde.

Incercati si aceasta reteta de gogosi traditionala din Dobrogea!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gogosi insiropate.