Dificultate: redusa
Ingrediente:
Blat
- 10 albusuri
- 10 linguri de zahar
- 100 gr nuca de cocos
- 3 linguri de faina
Crema:
- 10 galbenusuri
- 13 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte
- 450 g unt
- 100 ml coniac
- 1 pachet de biscuiti
- 200 g ciocolata topita
- ulei
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul: intr-un bol, se bat bine albusurile cu zaharul, treptat se adauga faina si nuca de cocos. Se imparte compozitia in doua si se intind doua foi. Se dau la cuptor pana se rumenesc, iar intre timp se pregateste crema: galbenusurile se bat cu 10 linguri zaharul, se adauga laptele fiert pe aburi si se amesteca bine. Se lasa putin la racit, dupa care se adauga untul. Dupa ce foile s-au rumenit suficient. se scot din cuptor si se aranjeaza prajitura. Se asaza prima foaie, un strat de crema, un rand de biscuiti insiropati in coniacul dizolva cu cateva linguri de apa si 3 de zahar. Peste biscuiti se toarna ciocolata topita, apoi se asaza un alt strat de crema, cea de-a doua foaie si crema ramasa. Deasupra se rade ciocolata.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei