Negresa cu crema de vanilie

12:05, 23 Mai 2011 publicat în Retete culinare

O reteta savuroasa de negresa cu crema de vanilie

INGREDIENTE:


Blat:

200 g unt, 300 g zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri cafea macinata, 3 linguri lapte, 5 oua, 8 linguri faina

Citeste si:
O gustare dulce pentru Dragobete
O gustare dulce pentru Dragobete

Crema:
500 ml lapte, 3 galbenusuri, 100 g ciocolata alba, 2 linguri faina,1 plic gelatina, esenta de vanilie

Decor:
100 g ciocolata neagra

PREPARARE:

Citeste si:
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...
Zeci de surprize de...

Blat:
Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Crema:
Se amesteca galbenusurile cu faina si laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin (zahar se adauga numai daca este nevoie). Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri