Dificultate: redusa
Ingrediente:
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

Orez cu lapte
- 150 gr. orez cu bobul lung
- 125 gr. zahar
- 1pliculet zahar vanilat
- 750 ml lapte
- 200 ml frisca
- 2 galbenusuri
- 1 baton de vanilie
- o lingurita de rom diluat
- 20 gr. unt
- 2 crengute de menta
Fructe pentru orez cu lapte
- 200 gr. zmeura
- 200 gr. afine
- 2 piersici
- 4 caise
Mod de preparare:
Orezul se alege de impuritati si se pune la fiert, dupa care se scurge de apa. Separat, se pune la fiert laptele cu zaharul si cu batonul de vanilie. Se toarna orezul in cratita cu lapte, se pune un capac deasupra si se lasa sa fiarba incet, in jur de 50 minute, dupa care se scoate batonul de vanilie. Se ia vasul de pe foc si se adauga galbenusurile si romul diluat si se lasa sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu frisca si apoi cu orezul racit. Fructele se spala, se usuca si se taie bucati, dupa care se adauga in orezul cu lapte. Se unge o forma cu unt, se umple cu orezul amestecat cu fructe, se acopera cu o punga o folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore. Se rastoarna orezul pe o farfurie plata si se umple mijlocul cu zmeura. Se poate decora cu menta.
Iti recomandam si Orez cu lapte rapid
Renumitele produse coreene Lador și Frudia, acum în România

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili