Dificultate: redusa
Ingrediente:
Orez cu lapte
- 150 gr. orez cu bobul lung
- 125 gr. zahar
- 1pliculet zahar vanilat
- 750 ml lapte
- 200 ml frisca
- 2 galbenusuri
- 1 baton de vanilie
- o lingurita de rom diluat
- 20 gr. unt
- 2 crengute de menta
Fructe pentru orez cu lapte
- 200 gr. zmeura
- 200 gr. afine
- 2 piersici
- 4 caise
Mod de preparare:
Orezul se alege de impuritati si se pune la fiert, dupa care se scurge de apa. Separat, se pune la fiert laptele cu zaharul si cu batonul de vanilie. Se toarna orezul in cratita cu lapte, se pune un capac deasupra si se lasa sa fiarba incet, in jur de 50 minute, dupa care se scoate batonul de vanilie. Se ia vasul de pe foc si se adauga galbenusurile si romul diluat si se lasa sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu frisca si apoi cu orezul racit. Fructele se spala, se usuca si se taie bucati, dupa care se adauga in orezul cu lapte. Se unge o forma cu unt, se umple cu orezul amestecat cu fructe, se acopera cu o punga o folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore. Se rastoarna orezul pe o farfurie plata si se umple mijlocul cu zmeura. Se poate decora cu menta.
Iti recomandam si Orez cu lapte rapid
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor