Ingrediente:
Dificultate: redusa
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde)
- ½ kg rosii
- 300 g branza mozzarella
- 1 ceapa
- 6 linguri ulei de masline
- oregano
- busuioc
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Se curata vinetele de coaja si se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs. Dovleceii se rad de coaja, si se taie rondele. Ardeii se curata de cotoare si seminte si se taie felii subtiri. Se caleste in 5 linguri ulei ardeii. Se scot ardeii si se pun in acelasi ulei rondelele de dovlecei si apoi cele de vinete, care se scot pe hartie absorbanta. Peste legume se presara putina sare. Se toaca marunt si ceapa, se inabuse in uleiul ramas, se adauga putina apa, apoi se pun rosiile decojite si tocate. Se fierbe pana scade zeama si se leaga ca un sos. In forma de sticla termorezistenta unsa cu ulei se aseaza un strat de felii de vinete, apoi se pun cateva linguri de sos de rosii, apoi felii subtiri de branza, se presara verdeata (busuioc, oregano, patrunjel), apoi un strat de dovlecei, sos de rosii, felii de branza, verdeata tocata, apoi vine un strat de ardei, sos de rosii, felii de branza, verdeata tocata, pana se termina legumele. Deasupra se pun cateva rondele din rosii si se presara verdeata tocata. Se da la cuptor pentru 30 de minute.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?