12:05, 13 Mai 2011 publicat în Retete culinare

O delicioasa reteta de ghiveci de legume cu mozzrella. Simplu de preparat, ghiveciul de legume cu mozzarella este foarte sanatos si plin de vitamine.

Ingrediente:

Dificultate: redusa

Citeste si:
12 plante minunate care transformă o grădină într-un oază plină de...
12 plante minunate care...
  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde)
  • ½ kg rosii
  • 300 g branza mozzarella
  • 1 ceapa
  • 6 linguri ulei de masline
  • oregano
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare:

Se curata vinetele de coaja si se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs. Dovleceii se rad de coaja, si se taie rondele. Ardeii se curata de cotoare si seminte si se taie felii subtiri. Se caleste in 5 linguri ulei ardeii. Se scot ardeii si se pun in acelasi ulei rondelele de dovlecei si apoi cele de vinete, care se scot pe hartie absorbanta. Peste legume se presara putina sare. Se toaca marunt si ceapa, se inabuse in uleiul ramas, se adauga putina apa, apoi se pun rosiile decojite si tocate. Se fierbe pana scade zeama si se leaga ca un sos. In forma de sticla termorezistenta unsa cu ulei se aseaza un strat de felii de vinete, apoi se pun cateva linguri de sos de rosii, apoi felii subtiri de branza, se presara verdeata (busuioc, oregano, patrunjel), apoi un strat de dovlecei, sos de rosii, felii de branza, verdeata tocata, apoi vine un strat de ardei, sos de rosii, felii de branza, verdeata tocata, pana se termina legumele. Deasupra se pun cateva rondele din rosii si se presara verdeata tocata. Se da la cuptor pentru 30 de minute.

Citeste si:
Cum ținem post fără să ne punem în pericol sănătatea? 2 reguli de...
Cum ținem post fără să ne...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri