Ingrediente (pentru doua portii):
- jumatate de morcov mare
- o tulpina de telina
- 3 cepe mici (shallots)
- 4 cartofi medii
- un sfert de pastarnac mare
- o legatura de marar
- condiment marocan pentru tajine
- sare, piper negru proaspat macinat.
Am taiat marunt ingredientele, apoi le-am pus pe toate la fiert in apa, cam 1 litru, in afara de condimentul marocan. Dupa 15 minute de fiert și dupa degustare, am mai adaugat un praf de sare, am mai lasat inca 15 minute, sau pana cand am constatat ca morcovii s-au inmuiat si ei, fiinca pastirnacul si cartofii se inmoaie mai repede. Tot dupa primele 15 minute am pus si o lingurita de condiment marocan.
Cu 5 minute inainte de a inchide focul am batut ingredientele cu aparatul de facut piure, incercind sa aduc supa la consistenta de crema. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute, am inchis focul si in acest moment am presarat pe deasupra piper negru proaspat macinat. Mararul tocat l-am pus in momentul in care am turnat supa in farfurie.
30 de minute, nici o picatura de ulei, supa vegetariana, gustoasa, calda.
Pofta buna!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul foodblog.ro
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!