10 Mai 2011 publicat în Retete culinare 66 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Prajitura Maria-Elena, o prajitura gustoasa si ingenioasa

Timp de preparare: 2 ore si 30 minute

Ingrediente: Eu folosesc tava mare de la aragaz- 28/40 cm

Blatul 1: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina.
Blatul 2: alte 6 albusuri, 6 linguri de zahar, 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina. Crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2), 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte, 2 pachete de unt.

Mod de preparare: Se procedeaza asa:

Preparam blatul 1: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.
Preparam blatul 2: alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit.
Preparam crema: 6 galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu 250 grame zahar pudra, 2 sau 3 vanilii, 2 linguri de faina si 250 ml lapte,apoi se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intrun vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi cele 2 pachete de unt se freaca bine (sa iasa apa daca contine) apoi se amesteca cu compozitia de mai sus, racita. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intruna punem 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata.

Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri