O reteta delicioasa de prajitura Krem a la Krem

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata

Crema:

  • 200 ml frisca lichida 32% grasime , rece
  • 200-220 ml lapte rece
  • 1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie

Glazura:

  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri brandy(am folosit lapte)
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt

Mod de preparare:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:

Se pun intr-un bol frisca lichida, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Glazura:
Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri