O reteta foarte gustoasa si potrivita pentru zilele de post. Dovleceii umpluti cu orez si ciuperci se prepara incredibil de repede si de usor.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 ceasca orez
  • 1 morcov
  • 1ceapa
  • 200g ciuperci
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura gris
  • 2 linguri ulei
  • 5-6 linguri sos de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Dovlecei se rad de coaja si se taie in doua, pe lung. Se scobeste miezul cu atentie sa nu se rupa peretii dovleceilor. Se oparesc in apa cu sare. Se scurg intr-o strecuratoare. Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei si apa, se adauga miezul dovleceilor maruntit, orezul si 3 cescute de apa. Se pune grisul si apoi mararul tocat. Se lasa sa fiarba cca 15 minute, amestecand mereu. Se lasa sa se raceasca, timp in care orezul se mai umfla, absorbind tot lichidul. Se aranjeaza dovleceii intr-o tava si se umplu cu aceasta compozitie. Se lasa la cuptor pana cand se rumenesc. Se scoate tava si se acopera dovleceii cu sosul de rosii. Se mai lasa tava 15 min. in cuptor.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dovlecei umpluti cu orez si ciuperci.