Strudel cu dovleac de post

12:04, 1 Aprilie 2011 publicat în Retete culinare

Un strudel de post, fraged, aromat, gustos, cu o umplutura de dovleac delicioasa!

INGREDIENTE:


Aluat:

Citeste si:
Pregătirea de primăvară: 3 proceduri care reduc stratul adipos și...
Pregătirea de primăvară: 3...
  • 10 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 200 g faina

Umplutura:

  • 1 cana dovleac ras
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara.

PREPARARE:

Citeste si:
Pui cu rosii si orez | Retete de diversificare
Pui cu rosii si orez | Retete...

Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Dovleacul se caleste impreuna cu uleiul si zaharul pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Se da deoparte si se adauga scortisoara.
Se scoate aluatul de la frigider, se intinde din nou in foaie subtire si se decupeaza dreptunghiuri de aprox. 6×5 cm. Pe fiecare se aseaza cate o lingura cu umplutura si se ruleaza aducand capetele in interior. Se cresteaza deasupra in 3-4 locuri cu ajutorul unui cutit.

Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 20-25 minute, in cuptorul deja incins. Se servesc pudrate cu zahar farin vanilat.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri