INGREDIENTE:
Aluat:
- 10 linguri ulei
- 7 linguri apa minerala
- 1 lingura otet
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura zahar
- 200 g faina
Umplutura:
- 1 cana dovleac ras
- 2 linguri ulei
- 4-5 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara.
PREPARARE:
Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.
Dovleacul se caleste impreuna cu uleiul si zaharul pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Se da deoparte si se adauga scortisoara.
Se scoate aluatul de la frigider, se intinde din nou in foaie subtire si se decupeaza dreptunghiuri de aprox. 6×5 cm. Pe fiecare se aseaza cate o lingura cu umplutura si se ruleaza aducand capetele in interior. Se cresteaza deasupra in 3-4 locuri cu ajutorul unui cutit.
Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 20-25 minute, in cuptorul deja incins. Se servesc pudrate cu zahar farin vanilat.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul truedelights.wordpress.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă