Iata o reteta de maioneza de fasole. Poate fi folosita la diverse salate, dar si ca aperitiv pentru zilele in care tineti post.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 300 g fasole boabe
  • 1 ceapa potrivita
  • 250 ml ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 legatura mica tarhon
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Boabele de fasole se aleg, se spala si se dau in cateva clocote. Se varsa apa si se pun din nou la fiert in apa proaspata, impreuna cu legatura de tarhon. Se fierbe pana fasolea devine sfaramicioasa. Se scoate tarhonul. Se strecoara fasolea, se paseaza prin sita. Se adauga ceapa tocata marunt, zeama de lamaie, sarea, piperul si se toarna untdelemnul, putin cate putin, frecand zdravan, pana ce pasta devine spumoasa. Se poate folosi ca aperitiv pe felii de paine.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Maioneza din fasole.