Daca doresti sa pregatesti familiei tale o mancare sanatoasa si plina de vitamine, poti incerca acest ghiveci de legume cu orez. Ghiveciul de legune cu orez este foarte gustos, preferat atat de vegetarieni cat si de cei care tin post.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 g. zarzavat (morcov si patrunjel)
  • 400 g. ceapa
  • 500 g. ardei grasi
  • 200 g. gogosari
  • 400 g. vinete mici
  • 700 g. rosii bine coapte
  • 200 g. orez
  • 50 ml. ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Legumele se curata si se spala. Morcovii si patrunjelul se dau prin razatoarea mare, ceapa se taie in pestisori, vinetele in cubulete. Ardeii si gogosarii se coc in cuptor, se curata de pielita si fara cotor, se taie in fasii. Intr-o cratita se fierb morcovii si patrunjelul in 100 ml. apa, se adauga ceapa si cand s-a muiat se adauga pe rand vinetele, ardeii si ultima data rosiile. Se fierb toate impreuna pana scade aproape complet lichidul lasat de ele, pe urma se toarna 100 ml. ulei. Separat, se fierbe orezul in apa cu putina sare pana bobul este moale. Se scurge de apa si orezul fiert si se amesteca in ghiveciul de legume. La final se adauga frunezele de patrunjel tocate marunt.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ghiveci de legume cu orez.