12:03, 29 Martie 2011 publicat în Retete culinare

Daca doresti sa pregatesti familiei tale o mancare sanatoasa si plina de vitamine, poti incerca acest ghiveci de legume cu orez. Ghiveciul de legune cu orez este foarte gustos, preferat atat de vegetarieni cat si de cei care tin post.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Cum să îți reamenajezi locuința: 7 trucuri ușor de pus în practică
Cum să îți reamenajezi...
  • 500 g. zarzavat (morcov si patrunjel)
  • 400 g. ceapa
  • 500 g. ardei grasi
  • 200 g. gogosari
  • 400 g. vinete mici
  • 700 g. rosii bine coapte
  • 200 g. orez
  • 50 ml. ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Legumele se curata si se spala. Morcovii si patrunjelul se dau prin razatoarea mare, ceapa se taie in pestisori, vinetele in cubulete. Ardeii si gogosarii se coc in cuptor, se curata de pielita si fara cotor, se taie in fasii. Intr-o cratita se fierb morcovii si patrunjelul in 100 ml. apa, se adauga ceapa si cand s-a muiat se adauga pe rand vinetele, ardeii si ultima data rosiile. Se fierb toate impreuna pana scade aproape complet lichidul lasat de ele, pe urma se toarna 100 ml. ulei. Separat, se fierbe orezul in apa cu putina sare pana bobul este moale. Se scurge de apa si orezul fiert si se amesteca in ghiveciul de legume. La final se adauga frunezele de patrunjel tocate marunt.

Citeste si:
Nutrienții din alimentație -  cum sunt clasificați și care sunt...
Nutrienții din alimentație -...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri