IN ACEST ARTICOL:
Imi place aperitivul sa fie mult mai diferit decat cele obisnuite, sa nu contina doar produse finite cum ar fi rulada de pui, sunca presata, cascaval ci sa le combine cumva pe toate si sa fie gustos, satios si� foarte important � sa arate bine!

Aceasta reteta culinara am furat-o de la cumatra mea si sper sa nu fie suparata ca va o impartasesc si voua.

Ingrediente:

  • cascaval – 150 gr
  • sunca presata / jambon/ rulada de pui – 150 gr
  • ardei gras- 1 buc
  • lapte caldut – 100 ml
  • oua- 4 buc
  • faina – 100 gr
  • ulei- 2 linguri
  • praf de copt – 1/2 pliculet
  • sare, suflet si piper dupa gust

Din necesarul de ingrediente enumerate mai sus veti obtine 6 portii de Chec de cascaval si ardei gras

Modul de preparare a Checului de cascaval si ardei gras:

1. Pentru inceput, am taiat sunca presata, ardeiul gras, si cascavalul cubulete, albusurile le-am batut spuma, iar galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si putina sare.
2. Intr-un vas mai mare punem compozitia de galbenus si adaugam laptele incalzit putin. Apoi adaugam treptat faina, iar spre sfarsit si albusurile batute spuma. Punem si praful de copt stins cu putin suc de lamaie. La final, adaugam cascavalul, sunca si ardeiul gras taiat cubulete si amestecam incet cu o lingura de lemn.
3. Intr-o tigaie cu hartie pentru copt punem compozitia si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Il tinem pentru cel putin 30 de min, iar in acest timp nu deschidem deloc usa aragazului. Se verifica checul cu o scobitoare. Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca, se inveleste intr-o folie si se pastreaza in frigider la rece.

Va urez pofta mare si buna!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri