Aceasta reteta culinara am furat-o de la cumatra mea si sper sa nu fie suparata ca va o impartasesc si voua.
Ingrediente:
- cascaval – 150 gr
- sunca presata / jambon/ rulada de pui – 150 gr
- ardei gras- 1 buc
- lapte caldut – 100 ml
- oua- 4 buc
- faina – 100 gr
- ulei- 2 linguri
- praf de copt – 1/2 pliculet
- sare, suflet si piper dupa gust
Din necesarul de ingrediente enumerate mai sus veti obtine 6 portii de Chec de cascaval si ardei gras
Modul de preparare a Checului de cascaval si ardei gras:
1. Pentru inceput, am taiat sunca presata, ardeiul gras, si cascavalul cubulete, albusurile le-am batut spuma, iar galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si putina sare.
2. Intr-un vas mai mare punem compozitia de galbenus si adaugam laptele incalzit putin. Apoi adaugam treptat faina, iar spre sfarsit si albusurile batute spuma. Punem si praful de copt stins cu putin suc de lamaie. La final, adaugam cascavalul, sunca si ardeiul gras taiat cubulete si amestecam incet cu o lingura de lemn.
3. Intr-o tigaie cu hartie pentru copt punem compozitia si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Il tinem pentru cel putin 30 de min, iar in acest timp nu deschidem deloc usa aragazului. Se verifica checul cu o scobitoare. Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca, se inveleste intr-o folie si se pastreaza in frigider la rece.
Va urez pofta mare si buna!
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă