Reteta de post: Supa de chimen

12:03, 23 Martie 2011 publicat în Retete culinare

O reteta delicioasa de supa de chimen

Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

Citeste si:
Supa crema de dovlecei | Retete de diversificare
Supa crema de dovlecei |...
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina cat un mar
  • 3 cartofi
  • 1 lingurita chimen
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • 3 litri apa.

Mod de preparare:

Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit si chimenul. Cand este fiert zarzavatul, separat intro tigaie, incingem uleiul, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem rantasul cu apa rece(cam 250 ml apa) amestecam bine la foc mic, sa nu se fca cocoloase, turnam rantasul peste supa, potrivim de sare si adaugam verdeata tocata. Se serveste cu crutoane de paine prajita. Este o supa de post, se face des in Ardeal, are rantas specific zonei. Veti zice ca nu mai e la moda rantasul, ca e greu la stomac sau multe altele, dar sa nu uitam ca bunicii nostri o consumau si au dus-o mai mult decat noi. Asa ca incercati!

Citeste si:
Pui cu rosii si orez | Retete de diversificare
Pui cu rosii si orez | Retete...

Mai multe retete gustoase veti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri