O reteta delicioasa de supa de chimen

Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina cat un mar
  • 3 cartofi
  • 1 lingurita chimen
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • 3 litri apa.

Mod de preparare:

Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit si chimenul. Cand este fiert zarzavatul, separat intro tigaie, incingem uleiul, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem rantasul cu apa rece(cam 250 ml apa) amestecam bine la foc mic, sa nu se fca cocoloase, turnam rantasul peste supa, potrivim de sare si adaugam verdeata tocata. Se serveste cu crutoane de paine prajita. Este o supa de post, se face des in Ardeal, are rantas specific zonei. Veti zice ca nu mai e la moda rantasul, ca e greu la stomac sau multe altele, dar sa nu uitam ca bunicii nostri o consumau si au dus-o mai mult decat noi. Asa ca incercati!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Mai multe retete gustoase veti descoperi pe blogul dulcesarat.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri