Prepara o gustoasa reteta de chiftelute cu orez. Chiftelutele de orez sunt sanatoasa, satioase si usor de preparat.

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 225 g orez
  • 350 g spanac proaspat, taiat
  • 2 linguri ulei
  • 8 cepe verzi
  • 2 linguri patrunjel
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1 ou batut
  • 225 g cascaval
  • 175 g pesmet alb

Mod de preparare:

Spanacul se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se pune la fiert impreuna cu spanacul. Ceapa verde se spala si se toaca marunt, dupa care se caleste 1 minut in ulei. Cand s-au fiert orezul si spanacul se ia de pe foc, se amesteaca cu ceapa, patrunjelul, nucsoara, oul si se asezoneaza. Se dau la rece 20 de minute. Se adauga cascavalul ras si se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet. Se mai tin inca 20 minute la rece, iar apoi se prajesc in ulei incins.Daca doriti sa evitati prajirea, le puteti da la cuptor, intr-o tava unsa cu putin ulei. Se servesc cu salata verde.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute cu orez.