Pentru diversitate, am folosit niste paste colorate in 5 culori, bio :) Dar la fel de bine merg orice fel de paste scurte sau spaghete.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 200 g paste
- 1 - 2 rosii mari (400 g)
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1 - 2 ardei iuti (optional)
- cateva tulpini telina
- 1 catel usturoi
- 2 - 3 linguri ulei
- sare, cimbru
- patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Spalam ciupercile si le taiem fasii nu prea subtiri. Le sotam intr-o lingura de ulei, adaugam putina sare si le lasam sa fiarba acoperite pana scade apa. Socatem ciupercile din tigaie, punem 1 - 2 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt. Cand ceapa este translucida, adaugam rosiile decojite si tocate cubulete, ardeiul iute tocat marunt, usturoiul si telina tocata fin.
Lasam la foc mic pana sosul se ingroasa si toate ingredientele sunt fierte, aproximativ 15 - 20 minute. Adaugam cimbrul, potrivim de sare si amestecam sosul cu pastele fierte si scurse. Aranjam pe farfurii pastele, adaugam ciupercile si deasupra presaram patrunjel proaspat tocat. Este o reteta de post apetisanta ce merita incercata!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?